Seminţele de in, beneficii pentru sănătate

1 shutterstock 1269614008 jpg jpeg

Inul (Linum usitatissimum) face parte din familia de plante Linaceae. Acesta ia forma unei tufe, având o singură tulpină, o înălţime de jumătate de metru şi flori albastre. Istoric, inul este una dintre cele mai vechi plante de cultură, specialiştii considerând că a fost plantat încă de la începutul civilizaţiei. Poprietăţile sale au fost cunoscute, iar planta a fost folosită din vechime ca remediu terapeutic. În lume, planta se cultivă atât în Europa, cât şi în America, Asia şi Africa.

Inul a fost introdus pentru prima dată în Statele Unite de către colonişti, iar principala sa întrebuinţare era producţia de fibre pentru îmbrăcăminte. Cu alte cuvinte, tulpina produce fibre de bună calitate şi rezistente. 

Uleiul de in se prepară din zdrobirea seminţelor plantei de in, acestea fiind asemănătoare seminţelor de susan, cu o singură excepţie: culoarea brună pe care o au. 

stanga
dreapta
1 shutterstock 1675735003 1 jpg jpeg

Uleiul acestora conţine o cantitate mai mare de lignani decât seminţele. 

FOTO: Shutterstock.com

Vezi şi Top alimente care nu se strică

Top alimente care nu se strică

1 shutterstock 1675735003 1 jpg jpeg