Trucuri pentru cea mai bună piftie. Cea mai simplă metodă pentru a vedea dacă piftia se va închega

Piftia este nelipsită de pe masa de sărbători a românilor fie că este de porc, fie de curcan. Nu este greu de preparat, dar trebuie să aveţi răbdare şi să respectaţi câteva reguli.
Piftia de porc este de obicei preferata românilor. Trebuie să ştiţi ce carne să alegeţi. „Nu puteţi face piftie doar din carne slabă. Nu se va închega. Pentru o piftie de porc este necesar să alegeţi jumătate de cap de poc, şorici şi aşa numiţii adidaşi de porc (adică picioarele). Puteţi adăuga pe lângă acestea şi carne puţin mai slabă. Carnea de pune la fiert pe rând. Întâi capul şi şoricul, apoi picioarele de porc şi în final carnea mai slabă. Foarte important, pentru a nu strica piftia este să fierbeţi totul într-o oală mare şi să puneţi apă din belşug. Carnea trebuie să fiarbă la foc mic 3-4 ore, timp în care nu este recomandat să mai adăugaţi apă deoarece riscaţi să pierdeţi din grăsime şi piftia nu se va mai închega. De aceea puneţi de la început apă suficientă“, spune bucătarul Marian Toma.
Pe lângă carne, pentru o piftie delicioasă este nevoie şi de legume şi condimente. „Sarea, piperul, usturoiul şi foile de dafin nu trebuie să lipsească. Dacă vă place puteţi adăuga şi puţin ienibahar. Puneţi la fiert şi morcov şi pătrunjel rădăcină pentru aromă. În timp ce carnea fierbe luaţi mereu spuma pentru a nu avea o zeamă tulbure care nu va arăta bine după ce va închega. Oala trebuie să fie mereu acoperită. Luaţi capacul doar atunci când spumaţi“, mai spune bucătarul.
Află alte trucuri pentru a obţine piftia perfectă pe adevarul.ro.
Află alte trucuri pentru a obţine piftia perfectă pe adevarul.ro.