Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente, iar la baza reţetei de Alba ca Zăpada stă acest ingredient minune. Prăjitura copilăriei rămâne unul dintre deserturile preparate în casă de toate gospodinele. Se topeşte în gură!

Ingrediente Alba ca zăpada

Pentru foi  

  • 10 linguri lapte 
  • 10 linguri zahăr 
  • 10 linguri ulei 
  • 1 linguriţă amoniac stins în oţet
  • 2 ouă 
  • 1 praf de sare  
  • făină cât cuprinde

Pentru cremă

  • 1 l lapte
  •  8 linguri făină  
  • 6 linguri zahăr 
  • zeama şi coaja de la 1 lămâie 
  • 1 esenţă de vanilie
  • 200 g unt 
  • zahăr pudră

Citeşte şi: Gogosi pufoase la cuptor

Mod de preparare Alba ca zăpada

Dizolvi zahărul în lapte, adaugi ouăle, sarea, uleiul şi amoniacul şi amesteci. Adaugi făina în ploaie şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Împarţi coca în 3-4 foi (depinde cât este tava de mare). Foile se coc pe dosul tăvii, presărate cu făină. Pentru cremă, amesteci făina cu 10 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Restul de lapte îl pui la fiert şi adaugi coaja de lămâie. Când începe să fiarbă, pui compoziţia cu făina ames

tecând continuu. Laşi să fiarbă până ce compoziţia se dezlipeşte uşor de vas. După ce s-a răcit, încorporezi untul (la temperatura camerei) puţin câte puţin, amestecând energic. La urmă, pui zeama de lămâie şi esenţa de vanilie . Aşezi o foaie de blat în tavă, întinzi peste ea o parte din cremă, adaugi altă foaie şi repeţi procedeul până termini toate foile şi crema. Dai la frigider până a doua zi, când o tai şi o pudrezi cu zahăr.

 

Loading...