Prăjitură cu gutui

Photoland Sucresale037674 jpeg

Să le urăm gutuilor un binemeritat bun venit şi să le facem să ne fie toataă casa numai o aromă tomnatică.

Ingrediente

7 ouă 1 1/2 cană zahăr 4 linguri de unt 1 1/2 cană de făină 1/2 pliculeţ praf de copt coaja de la o lămâie 1 esenţă de vanilie 2 gutui 1 lingură zahăr pudră

Pentru sirop:

250 ml apă

200 g zahăr

Mod de preparare

Gutuile se curăţă de coajă şi de seminţe. O jumătate se taie în patru, iar restul se toacă mărunt. Se pun la fiert în sirop împreună cu bucăţile mari până se înmoaie,

se scurg şi se lasă la răcit. Bucăţile mari se dau deoparte.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare. Untul se topeşte şi se lasă la răcit. Acesta se amestecă cu gălbenuşurile şi se toarnă peste albuşuri, bătând continuu. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie.

Într-o formă rotundă, unsă şi tapetată cu făină, se toarnă jumătate din compoziţie şi se dă la cuptor pentru 15 minute.

Se scoate forma din cuptor, se întind bucăţile mici de gutui şi se toarnă restul de aluat, peste care se aşază cele patru bucăţi mai mari. Se mai lasă forma la cuptor 30 de minute, până se rumeneşte. Se presară zahărul pudră şi se taie rece.

sursa foto: Photoland