Nu există vreun desert mai simplu de preparat decât prăjitura cu mere. Reţeta se prepară rapid şi o poţi prepara ori de câte ori cei dragi au poftă de ceva dulce sănătos şi delicios. Reţetă oferită de Dalia Trifa din Oradea.

Ingrediente Prăjitură cu mere

  • 250 g făină
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 kg mere
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g zahăr pudră

Mod de preparare prăjitură cu mere

1 Speli merele, le cureţi şi le razi. Le răstorni într-un vas şi le căleşti cu cele 100 g de zahăr tos, aproximativ 15 minute, apoi le dai la rece.

2 Separat, baţi, cu telul, uleiul cu cele 50 g de zahăr şi cu zahărul vanilat până când devin o spumă. Dizolvi praful de copt în zeama de lămâie, îl încorporezi şi pe el în compoziţie, apoi adaugi, în ploaie, făina. La final, torni lapte doar atât cât este nevoie, pentru a obţine un aluat bine legat. Jumătate din el îl dai la rece 30 de minute, iar jumătatea rămasă o întinzi pe planşeta presărată cu făină, apoi o aşezi într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor, la foc potrivit, până se coace pe jumătate. O scoţi, pui merele şi întinzi a doua foaie, o aşezi peste umplutură şi dai din nou la cuptor 40 de minute. Laşi prăjitura la răcit şi o decorezi cu zahărul pudră.

Poftă bună! 

Loading...