Îi mulţumim Mirelei Luca din Târgu-Mureş pentru această reţetă inedită de prăjitură cu rubarbă. Noi ne-am bucurat de ea, e timpul să o faci şi tu!

Prăjitură cu rubarbă

 

Ingrediente 

 
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 250 g rubarbă
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 5 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • zahăr pudră vanilat, pentru decor

Mod de preparare 

 
1 Cureţi rubarba, o speli, o ştergi, o tai bucăţele şi o laşi deoparte. 
2 Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă cu sarea şi adaugi zahărul în ploaie. Continui să mixezi până când obţii o spumă tare ca o bezea. Încorporezi, cu o spatulă, gălbenuşurile, apoi, cu mişcări uşoare, omogenizezi în compoziţie 4 linguri de făină amestecate cu praful de copt şi cu zahărul vanilat. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl nivelezi, apoi aşezi peste el bucăţelele de rubarbă amestecate, în prealabil, cu 1 lingură de făină. 
3 Dai tava la cuptorul încins şi ţii prăjitura până trece testul cu scobitoarea, o scoţi pe un grătar, o laşi la răcit şi o decorezi cu zahărul pudră vanilat.
 
Loading...