Pui la ceaun, înăbuşit

Pui la ceaun, înăbuşi jpeg

Dacă nu ai servit niciodată - deşi ne vine greu de crezut - acest fel de mâncare, îţi sugerăm să găteşti neapărat această reţetă de pui la cuptor. Te sfătuim să serveşti cu mămăligă, mujdei şi smântână. Te vei linge pe degete!

Pui la ceaun înăbuşit

Ingrediente

  • 500 g ciocănele de pui
  • 500 g aripioare de pui
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Boia de ardei dulce
  • Sare
  • Piper
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel

*dacă nu vrei aripioare, le poţi scoate

Prepară şi:

Rulouri cu banane şi unt de migdale - reţetă pentru copii

Mod de preparare

Puiul se va marina, 30 de minute la frigider. Se curăţă carnea de pui şi se face un amestec dintr-o linguriţă de sare, una de piper şi una de boia din ardei dulce.

Se unge puiul cu o lingură de ulei de măsline şi condimentul, pe toate părţile. Se lasă la frigider, în folie alimentară.

Se pun 200 ml de ulei în ceaun. Adaugă cea mai mare bucată de pui sau 2 pulpe. Adaugă carnea treptat. 

Ai grijă ca oala să nu se umple. Prăjeşte carnea în 2 tranşe.

Găteşte la foc mic, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

După 30 de minute, când e carnea gătită, adaugă 150 ml de apă. Acoperă ceaunul pentru 10 minute. 

Zdrobeşte o căpăţână de usturoi şi pune în ceaun. Poţi adăuga şi o legătură de pătrunjel zdrobit.

Amestecă, stinge focul şi lasă aromele să se întrepătrundă.

Prepară şi:

Tort de mămăligă cu portocale

Sursa