Ştiai că din compoziţia cărnii de curcan nu lipsesc vitaminele din complexul B (B3, B6, B12, colina sau vitamina B4) şi nici mineralele, precum seleniul, zincul, sodiul, fosforul, magneziul şi potasiul? Acest tip de carne conţine triptofan - unul dintre cei opt aminoacizi esenţiali, care e asociat cu starea de bine şi de relaxare - însă nu o cantitate suficient de mare pentru a provoca somnolenţă. De altfel, triptofanul poate ajuta la menţinerea nivelului de serotonină din organism, hormonul responsabil de sentimentul de fericire. Bogată în proteine, păstrează senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

 

Ingrediente

  • 2 pulpe inferioare de curcan, cu os
  • 1 ardei gras roşu, mare
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă albă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 lingură unt topit
  • ulei vegetal, pentru uns
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 crenguţe rozmarin
  • 1 linguriţă paprică
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 cană supă de pui sau legume
  • sare
  • piper

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Speli şi ştergi pulpele cu un şervet de bucătărie, le ungi cu untul topit, le asezonezi cu sare şi piper după gust, cimbru, paprică şi zeamă de lămâie. Cureţi ardeiul gras şi ceapa, speli lămâia, apoi le tai pe toate felii. Tai transversal căpăţâna de usturoi. Ungi o tavă cu ulei, transferi pulpele de curcan, legumele tăiate şi crenguţele de rozmarin, apoi torni supa. Reduci temperatura la 180 °C, dai tava la cuptor până ce carnea este pătrunsă, iar legumele s-au rumenit. Laşi la răcorit 10 minute. Serveşti pulpele cu sosul preferat. 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tagliatelle cu pulpă de curcan

Loading...