Raţă la cuptor cu legume

Andalusie Duck jpeg

Vrei să pregăteşti o masă specială de Sărbători? Raţa la cuptor cu legume este foarte gustoasă şi va impresiona pe toată lumea.

Ingrediente ● 1 raţă ● 2 linguriţe sare ● 1 linguriţă piper ● 1 linguriţă boia iute ● 2-3 căţei de usturoi ● 1 ţelină medie ● 2-3 roşii ● 1 ceapă ● 500 g mazăre congelată, opărită ● 150 ml supă de pui ● 150 ml vin alb ● rozmarin ● salvie

Combini sarea cu piperul şi cu boiaua. Freci raţa cu aceste condimente atât la exterior, cât şi în interior. Cu o furculiţă înţepi pieptul din loc în loc.  Tai ceapa julien şi usturoiul, le pui într-un vas şi aşezi peste ele raţa. Acoperi cu o folie şi dai la frigider peste noapte.

A doua zi, o răstorni într-o tavă, iar în jur pui ţelina tăiată cuburi, roşiile mărunţite şi mazărea scursă, torni supa şi vinul şi dai tava la cuptor până când raţa este pătrunsă şi legumele sunt moi. Din când în când, o stropeşti cu sosul din tavă. Când e gata, o ornezi, dacă vrei, cu frunze de salvie şi rozmarin, după gust.