Legumele gratinate cu caşcaval sunt o reţetă perfectă de prânz sau de cină. Pieţele şi supermarket-urile abundă de dovlecei şi nici roşiile nu lipsesc. Aşadar să trecem la treabă!

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviţi
  • 3 roşii mai mari
  • 2 cepe
  • 250 g parmezan ras sau 8-9 felii de caşcaval
  • 3 ouă
  • sare şi piper, după gust
  • 1 lingură pudră de usturoi
  • 2-3 linguri unt topit

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Speli, cureţi şi tai rondele atât dovlecelul, cât şi ceapa cu roşiile. Într-un bol, baţi ouăle crude.

Ungi o tavă cu unt topit şi aşezi feliile de legume şi cele de caşcaval (sau parmezanul ras), intercalându-le.

Asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi presari pudra de usturoi, apoi torni ouăle bătute. Laşi tava la cuptor 30-35 de minute până ce preparatul capătă o culoare aurie.

Decorezi cu frunze proaspete de busuioc.

Poftă bună!

 

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Lasagna cu legume

 

Loading...