Reţetă de dovlecel, caşcaval şi roşii la cuptor
Legumele gratinate cu caşcaval sunt o reţetă perfectă de prânz sau de cină. Pieţele şi supermarket-urile abundă de dovlecei şi nici roşiile nu lipsesc. Aşadar să trecem la treabă!
Ingrediente
- 2 dovlecei potriviţi
- 3 roşii mai mari
- 2 cepe
- 250 g parmezan ras sau 8-9 felii de caşcaval
- 3 ouă
- sare şi piper, după gust
- 1 lingură pudră de usturoi
- 2-3 linguri unt topit
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Speli, cureţi şi tai rondele atât dovlecelul, cât şi ceapa cu roşiile. Într-un bol, baţi ouăle crude.
Ungi o tavă cu unt topit şi aşezi feliile de legume şi cele de caşcaval (sau parmezanul ras), intercalându-le.
Asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi presari pudra de usturoi, apoi torni ouăle bătute. Laşi tava la cuptor 30-35 de minute până ce preparatul capătă o culoare aurie.
Decorezi cu frunze proaspete de busuioc.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Lasagna cu legume!