Lasagna cu legume
Nu e musai să prepari cea mai bună lasagna folosind şi carne. Încearcă această reţetă de lasagna cu legume, absolut delicioasă.
Ingrediente foi lasagna fără fierbere 2 cepe 2 ardei graşi 400 g pulpă de roşii 1 ţelină 1 dovlecel 3 morcovi 500 g ciuperci 200 g caşcaval sare 200 g mozzarella 2-3 linguri ulei piper 1 l smântână pentru gătit 4 linguri sos de roşii
Mod de preparare
Încingi uleiul, într-un vas mai mare, şi adaugi pe rând ceapa tăiată julien, morcovii şi ţelina, date prin răzătoare, ciupercile şi ardeii tăiaţi. Amesteci, ţii să scadă puţin apa lăsată de ciuperci şi adaugi dovlecelul cubuleţe. Laşi câteva minute şi torni pulpa de roşii. Potriveşti gustul de sare şi piper şi le mai fierbi aproximativ 20 de minute sau până când scade sosul. Laşi la răcorit.
Torni din smântâna într-o tavă tapetată, aşezi un strat de foi, un strat de legume, presari caşcaval, aşezi iar foi, torni smântână şi tot aşa până când termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi. Presari mozzarella sfărâmată, apoi smântână şi cele 4 linguri de sos de roşii. Dai tava la cuptorul bine încins aproximativ 30 de minute.