Reţetă tradiţională de ciulama cu ciuperci

1 ciulama de ciuperci cu smantana jpg jpeg

Dacă nu ştii cum să-i surprinzi pe cei dragi încearcă această reţetă tradiţională de ciulama cu ciuperci. O mâncare simplă şi rapidă, dar extrem de delicioasă, ea va fi îndrăgită de toată familia.

Reţeta tradiţională de ciulama cu ciuperci e gata rapid şi e musai să fie servită cu o porţie de mămăliguţă.

Ingrediente necesare pentru ciulama cu ciuperci:

- 500 de grame de ciuperci - o ceapă mare - 200 ml de lapte - trei linguri de smântână - o lingură de făină - două linguri de unt - doi căţei de usturoi - sare şi piper, după gust

Citeşte şi: Reţetă tradţională de ciulama de pui

Reţetă tradţională de ciulama de pui

Mod de preparare ciulama cu ciuperci:

Curăţă şi spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuţe subţiri sau cuburi, după preferinţă.

Curăţă ceapa şi taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poţi folosi şi ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.

Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate şi căleşte totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.

Ulterior dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte şi adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă şi usturoiul trecut prin presă. Poţi să adaugi mai mult usturoi, în funcţie de preferinţă, potrivit

paginidebucate.ro

.

Lasă compoziţia la foc potrivit până când va începe să se îngroaşe, după care adaugă şi cele trei linguri de smântână.

La final adaugă mărarul tocat mărunt şi potriveşte de sare, apoi serveşte cu poftă, cât încă este caldă!

Poftă bună!