Încă un fel principal care ne duce cu gândul la bucătăria bunicii devine tot mai popular în zilele noastre. Dacă vreţi o masa delicioasă de prânz, puteţi incerca reţeta tradiţională de ciulama cu pui şi ciuperci. Cremoasă, uşor de preparat şi extrem de săţioasă, este o adevărată delicatesă în farfurie. Se serveşte cu mămăligă, puteţi încerca varianta uşor coaptă, iar aroma de mărar proaspăt îţi va încânta papilele gustative.

Reţeta de mai jos este propusă de paginidebucate.ro şi este foarte simplu de făcut şi nu necesită mult timp petrecut în bucătărie.

Ingrediente pentru reţeta tradiţională de ciulama de pui

  • 4 ciocănele
  • 500g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 200ml lapte
  • 3 linguri de smântână
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri de unt
  • 2 căţei de usturoi
  • mărar
  • sare

Vezi şi: Zacuscă de vinete

Mod de preparare reţeta tradiţională de ciulama de pui

Într-o tigaie, pune uleiul la încins şi căleşte uşor puiul. 

Curăţă şi spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuţe subţiri sau cuburi, după preferinţă. 

Curăţă ceapa şi taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poţi folosi şi ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.

Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate  şi puiul şi căleşte totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora, iar carnea este gătită complet. 

Cum faci ketchup acasă, reţetă originală

Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte şi adaugă amestecul peste puiul cu ciuperci. Tot acum adaugă şi usturoiul trecut prin presă. Poţi să adaugi mai mult usturoi, în funcţie de preferinţă.

Lasă compoziţia la foc potrivit până când va începe să se îngroaşe. Adaugă apoi şi cele trei linguri de smântână.

La final adaugă mărarul tocat mărunt şi potriveşte de sare.

Poftă bună! 

 

Loading...