3 preparate cu pui la grătar: gata în 30 de minute

Fie că preferi piept, pulpe sau pui întregi, avem 3 rețete delicioase, dar și câteva sfaturi pentru când faci preparate la grătar.

pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg

E bine ca, înainte de a-l folosi, să ungi grătarul cu slănină, pentru ca bucățile de carne să nu se lipească de fier.

Uleiul e bun şi dacă vrei să obţii o culoare mai frumoasă a cărnii și legumelor unge-le cu un pic de ulei de măsline, folosind o pensulă curată sau un mănunchi de ierburi aromatice.

Poţi să combini, pentru un gust inedit, puiul cu ananasul și carnea albă cu fructele seci (prune, caise deshidratate).

Mulți pasionați de gastronomie preferă să condimenteze carnea la grătar cu sare grunjoasă? Produsul nerafinat se extrage direct din mare (sare de mare) sau din pământ (sare gemă) și este bogat în minerale și oligoelemente benefice pentru sănătate. În plus, sarea grunjoasă e crocantă, ceea ce aduce o notă rafinată în textura preparatului final.   

Iată cum prepari cele 3 fripturi de pui la grătar.

Ciocănele de pui picante

Ingrediente

4 pulpe de pui

2 lingurițe cimbru uscat

2 linguri boia de ardei iute

1 linguriță boia de ardei dulce

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Speli pulpele de pui și le lași pe un ștergar de hârtie să se scurgă de apă. Le pui într-un vas, le ungi cu ulei pe toate părțile, le presari cu sare, piper și cu boia dulce și iute. La sfârșit le dai și cu cimbru. Le frigi pe grătarul încins, rotindu-le din când în când. Când piela are o crustă rumenă și carnea e pătrunsă, sunt gata. Le servești cu garnitura preferată.

Frigărui din piept de pui cu bere

Ingrediente

1 piept de pui

1 doză de bere

2-3 linguri ulei de măsline

1 lingură boia de ardei dulce

1 praf busuioc

sare

piper

Speli pieptul de pui, îl cureți de pielițe și-l tai fâșii înguste, cât să stea bine în țepușe. Pui într-un bol berea și bucățelele de carne, pe care le sărezi și piperezi după gust, adaugi boiaua și busuiocul, apoi uleiul de măsline. Lași la marinat minimum 50 de minute. 

Încingi bine grătarul, înfigi fâșiile de pui în frigărui și le pui pe foc. Le întorci din când în când, până se rumenesc uniform.

Pui la jar

Ingrediente

2 pui (500-600 g bucata)

30 g unt

2 căţei de usturoi

1 crenguţă cimbru

sare

piper alb, măcinat

Speli puii, îi tai pe jumătate şi îi ştergi cu şervete de hârtie. Îi condimentezi cu sare şi piper alb, după gust. Amesteci untul moale cu usturoiul zdrobit şi frunzuliţele de cimbru şi ungi carnea cu această pastă. Laşi la marinat 15 de minute, la temperatura camerei.

Frigi cpuii pe grătar, la foc domol, până sunt rumeniţi şi carnea este bine pătrunsă. Serveşti friptura cu mămăligă şi mujdei şi o decorezi după imaginaţie.

FOTOGRAFII Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg