3 rețete cu pește din conservă perfecte pentru Florii

Dacă ai ținut postul Paștelui, duminică, de Florii, ai dezlegare la pește. Iar dacă să gătești pește proaspăt ți se pare prea complicat, ai întotdeauna la îndemână conservele. Fără mirosuri în casă, fără muncă, fără bătaie de cap, doar mâncare gustoasă și sănătoasă.

Avem pentru tine 3 rețete extraordinar de bune cu pește din conservă.

Bruschete cu șprot afumat

Ingrediente

 8 felii pâine

1 conservă mare șprot afumat

1 ceapă roșie

150 g cremă de brânză

4 roșii cherry

verdeața preferată

zeamă de lămâie

Scurgi conserva de şprot şi stropești peștii cu zeamă de lămâie, după gust. Tai ceapa rondele și roșiile felii. Prăjeşti pâinea în cuptorul încins, până e ușor arămie, o scoți și o ungi cu cremă de brânză.

Așezi pe fiecare bruschetă o bucată de pește, felii de cherry și rondele de ceapă. Decorezi cu verdeața preferată și serveşti imediat.

Salată Nicoise cu anșoa

Ingrediente

12-14 fileuri de anșoa în ulei

1 salată verde

1 ardei gras roșu

100 g fasole verde congelată

2 roșii

50 g măsline, după preferință

3 ouă fierte, tari

Pentru dressing:

1 căţel de usturoi

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

zeama de la 1 lămâie

1 linguriţă muştar de Dijon

sare

piper

Fierbi fasolea în apă clocotită cu sare până se înmoaie, apoi o scurgi și o lași la răcit. Cureți ouăle şi le tai în patru. Pentru dressing, dai usturoiul prin răzătoarea mică, îl combini cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, muştarul, sare şi piper, după gust.

Speli toate legumele, rupi salata fâșii, apoi o pui înttr-un bol. Adaugi roșiile tăiate felii, ardeiul tăiat julien, torni dressingul și omogenizezi. Așezi deasupra fileurile de anșoa, ouăle și măslinele. Dacă dorești, poți adăuga și ton din conservă. Servești salata cu pâine prăjită.

Citește și Tartă cu ceapă şi anşoa (Pissaladière)

Sandviș cu ton, maioneză și castraveciori murați

Ingrediente

6 felii toast

1 conservă ton în suc propriu (200 g)

2 linguri maioneză

1 castravecior murat

1/2 salată verde

2 fire ceapă verde

1 lingură zeamă lămâie

sare

piper

Scurgi bine tonul și îl pui într-un bol. Adaugi maioneza, zeama de lămâie, castraveciorul tocat și scurs, ceapa tocată fin. Potrivești gustul de sare și piper și omogenizezi.

Prăjești feliile de pâine în prăjitor și asamblezi sanvișurile. Le poți servi pe un pat de salată verde sau le poți lua la pachet.

FOTO Shutterstock