Brioşe de plăcintă cu dovleac
Odată cu venirea toamnei vin şi deserturile bune, din dovleac! Avem pentru tine o reţetă uşor de preparat şi cu o tavă plină de brioşe de plăcintă de dovleac. Sau, de ce nu, mini-plăcinţele!
Brioşe de plăcintă cu dovleac
Ingrediente (12 porţii)
- 425 g piure de dovleac
- 355 ml lapte lapte condensat neîndulcit (evaporat)
- 150 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară, în plus pentru gust
- ¼ linguriţă cuişoare măcinate
- ½ linguriţă de ghimbir măcinat
- ½ linguriţă sare
- 2 ouă
- 2 blaturi de plăcintă, decongelate
- frişcă
- îngheţată
Prepară şi:
Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun
Mod de preparare
Într-un bol, amestecaţi bine ingredientele uscate.
Adăugaţi ouăle şi dovleacul şi amestecaţi.
Adăugaţi treptat laptele evaporat, amestecând constant.
Preîncălziţi cuptorul la 180° C.
Cu un capac de borcan sau formă, tăiaţi 12 cercuri de 4 cm (10 cm) din crusta plăcintei. Apăsaţi în fiecare gaură de brioşă unsă.
Perforează uşor fundul crustei cu o furculiţă.
Umpleţi fiecare crustă de plăcintă cu umplutură.
Se coace 20-30 de minute, până când deasupra crustei devine maro auriu.
Adăugaţi îngheţata preferată sau frişcă, cu un vârf de scorţişoară.
Poftă bună!
Prepară şi: