Ouă cu bacon și pâine prăjită: un mic dejun regal

Nu degeaba se spune despre micul dejun că este cea mai importantă masă a zilei: trebuie să fie consistent și să ne dea energie pentru întreaga zi. Și, cum preparatele simple sunt cele mai gustoase, îți propunem această combinație clasică, însă dusă la alt nivel. Un deliciu! În plus, îţi ia doar o jumătate de oră să îl pregăteşti.

oua posate bacon shutterstock 1973536589 jpg

Ouă poșate perfect, cu gălbenușul moale, bacon crocant și pâine prăjită și aromată FOTO Shutterstock

Secretul acestei rețete constă în combinația de arome și texturi, iar dacă respecți pașii vei obține ouă poșate perfect, cu gălbenușul moale, bacon crocant și pâine prăjită și aromată.

În plus, rețeta este permisivă, astfel că poți adăuga și alte ingrediente preferate: avocado, brânză, sparanghel, baby spanac, rucola, roșii cherry etc.

Iată cum prepari cele mai bune ouă poșate cu bacon și pâine prăjită.

Ingrediente

2 ouă

2 felii de pâine cu maia

50 g cremă de brânză

1 praf de sare

1 lingură oţet

4 felii bacon

frunze de spanac baby, opțional

4-5 roșii cherry, opțional

verdeaţă tocată, pentru ornat

Pentru a poșa ouăle, pui la fiert o cratită cu apă, puțină sare și o lingură de oțet. Când clocotește, spargi ouăle, pe rând, într-un castronel și le dai drumul în apa clocotită din castronel. Le fierbi aproximativ două minute, astfel încât albușul să se întărească, dar gălbenușul să rămână moale. Le scoţi cu o paletă şi le laşi un minut la scurs.

Într-o tigaie antiaderentă, pui feliile de bacon și le rumenești până ce sunt crocante. Le scoți pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.

Prăjești feliile de pâine în toaster sau la cuptor, apoi, dacă dorești, le ungi cu cremă de brânză sau cu puțin unt. Pe fiecare felie de pâine așezi bacon crocant, câte un ou poșat și orice alte ingrediente dorești: frunze de spanac baby, roșii cherry tăiate jumătăți sau sosul preferat. Presari piper negru proaspăt măcinat. Decorezi preparatul cu verdeaţă tocată, după preferinţă.

Citește și Ouă Benedict cu somon afumat