Piept de pui cu miere, muștar și usturoi. Cea mai fragedă și suculentă friptură

piept miere mustar shutterstock 1017728953 jpg

Condimentarea nu este doar un mod de a face mâncarea mult mai gustoasă, ci și de a o conserva, iar mirodeniile au și un rol important în digestie. Mai ales dacă vorbim de o bucată de carne destul de fadă, cum este pieptul de pui sau cel de curcan.

Una dintre cele mai facile metode de marinare a cărnii, în special de pui sau de curcan, este marinarea în iaurt, în care adaugi condimentele preferate, iar aici plaja este foarte largă. Cu aceste tipuri de carne poți folosi ierburi aromatice (sau amestecuri): cimbru, busuioc, rozmarin, tarhon.

Alte condimente potrivite sunt coriandrul măcinat, piperul alb, turmericul, boiaua dulce și iute, boiaua afumată, chimionul pudră, scorțișoara măcinată. Totodată, uleiul de măsline și zeama de lămâie sunt și ele potrivite.

Pentru această rețeta, am ales câteva condimente cu tentă asiatică. Acestea nu numai că vor aromatiza carnea, dar o vor și frăgezi. Iată cum prepari rețeta de piept de pui cu miere, muștar și usturoi.

Ingrediente

2 bucăți piept de pui, dezosat și fără piele (800 g)

Pentru marinadă:

2 linguri miere

2 linguri sos sweet chilli

1 lingură muștar

1 lingură ketchup

2 linguri sos de soia

1 lingură ulei

4 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță fulgi de ardei iute, opțional

sare

piper

1 lingură semințe de susan, pentru decor

Speli carnea și tai fiecare piept în două bucăți. Într-un bol adânc, faci o marinadă din toate ingredientele, iar dacă dorești ca friptura să fie picantă, pui și fulgii de ardei iute. Ungi bucățile de carne cu marinada și le ții la frigider 4-5 ore.

Scurgi carnea de pui de marinadă și o rumenești într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei. O ții 4-5 minute pe fiecare parte, până ce carnea s-a gătit și a prins o crustă rumentă. La final, presari semințele de susan.

Servești pieptul de pui cu o garnitură de orez fiert simplu și de legume la abur.

FOTO Shutterstock