Somon la cuptor în sos de unt şi usturoi

1 shutterstock 373108435 jpg jpeg

Peştele este un aliment uşor, bogat în vitamine şi minerale benefice organismului. Încearcă şi tu acum acest preparat pe bază de somon. Poţi adaugă o garnitură simplă din cartofi sau legume.

Ingrediente:

400 g somon file

1 lămâie

4 căţei usturoi

6 linguri unt

1 linguriţă zahăr brut

oregano

sare, după gust

roşii cherry, pentru decor

ierburi preferate, pentru decor

Aranjezi bucăţile de somon în tava unsă uşor cu ulei.

Într-o tigaie curată topeşti 6 linguri de unt împreună cu usturoiul, zahărul brut, oregano şi sarea, după gust.

Presari sosul peste somonul din tavă şi storci lămâie dupa gust. 

Dai la cuptor pentru minim 15 minute. Somonul este gata când este uşor de tăiat cu furculiţa.

Când serveşti decorezi cu ierburile preferate. 

Încearcă şi alte reţete pe bază de somon accesând link-urile de mai jos:

2 bruschete somon jpg jpeg

Reţeta #1: Bruschete cu somon, cremă de brânză şi ou

3 profimedia 0182695833 jpg jpeg

Reţeta #2: Somon în foietaj 

Somon în foietaj 

4 somon cu glazura de portocala si rozmarin jpg jpeg

Reţeta #3: Somon cu glazură de portocala şi rozmarin

Somon cu glazură de portocala şi rozmarin

FOTO : Shutterstock 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 17.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}