Ultimele trenduri în materie de aparatură în bucătărie

1 ultimele trenduri in materie de aparatura in bucatarie jpg jpeg

Mie îmi place să gătesc? Ce înseamnă gătitul pentru mine? Cu toţii ne-am pus măcar o dată întrebarea aceasta. Chiar dacă trăim în secolul vitezei şi al schimbărilor, unele lucruri rămân la fel. Unul dintre acestea ar putea fi gătitul. Indiferent de noile gadgeturi apărute pe piaţă, ustensile sofisticate sau reţete întortocheate, gătitul este tot despre a prepara oamenilor dragi, familiei, prietenilor, feluri de mâncare care să-i bucure şi să le domolească foamea.

Cu toate acestea, indiferent că eşti un adevărat pasionat în arta gătitului sau doar eşti nevoit să o practici, timpul şi energia pe care trebuie să le dedici fiecărui preparat pot fi uneori mult mai mari.

După cum am spus, ne aflăm în secolul vitezei şi al inovaţiilor apărute zilnic, aşadar nici domeniul culinar nu a rămas mai prejos. Diverse aparaturi sofisticate au fost inventate în speranţa ca acel efort depus din partea bucătarului să fie unul cât mai mic. Aşadar, în timp ce aceste gadgeturi vor termina de gătit preparatele, tu te vei putea bucura de momente petrecute alături de familie sau prieteni, economisind şi multă energie.

Află în acest articol 5 tipuri de aparatură modernă care îţi pot face viaţa mai frumoasă!

Prima metodă modernă de gătit este slow cooker-ul. Acest aparat a fost creat pentru a prepara lent feluri de mâncare sănătoase şi hrănitoare, utilizând curentul electric sau gazul. Chiar dacă acum dispune de multe funcţii şi dotări, primul slow cooker a apărut în anul 1950. Dacă nu dispui de foarte mult timp pentru a găti, acest aparat promite să se ocupe de absolut tot. Singura ta sarcină este de a pune ingredientele în vas. De asemenea, un alt beneficiu al acestuia o prezintă diversitatea reţetelor pe care le poţi găti cu ajutorul lui, fiind potrivit chiar şi pentru sotarea cărnii. Iată câteva sugestii: tocăniţă de porc la grătar, tacos din curcan sau pui în vin alb.

slow cooker

Cu acest aparat poţi găti o ciorbă sau o supă cremă delicioasă cu foarte puţin efort. Cu toţii ştim cât de gustoase, sănătoase şi uşor de preparat sunt aceste feluri de mâncare. Însă, cu ajutorul acestui dispozitiv, poate dura şi câteva minute, lucru care îl transformă într-o opţiune excelentă atunci cand nu ai foarte mult timp la dispoziţie. Acesta se ocupă de absolut tot, unica ta sarcină fiind  să pui legumele tăiate în aparat şi să apeşi funcţia corespunzătoare, astfel încât să obţii textura dorită. Varietatea de combinaţii din care poţi obţine o supă cremă îţi dă posibilitatea să experimentezi cu acest aparat o mulţime de reţete. Iată aici 3 sugestii: supă cremă de spanac, supă cremă de roşii sau supă cremă de dovleac.

Al doilea dispozitiv din lista noastră este un Airfryer sau friteuză cu aer cald. Cu acest aparat poţi găti rapid şi sănătos preparate pe care acum le prăjeşti sau le pui la copt în cuptor. Acest gadget este ideal şi pentru alimentele congelate. Un alt avantaj în utilizarea acestuia îl reprezintă faptul că poţi reîncălzi diverse preparate păstrate în frigider. Având o mulţime de funcţii şi beneficii, un astfel de Airfryer poate fi un ajutor foarte bun în bucătăria ta. Iată câteva sugestii: pui rotisat, falafel sau chiar creveţi.

Multicooker-ul seamănă foarte mult cu un slow cooker, însă diferenţa dintre cele două este reprezentată de capacitatea de a prepara termic alimentele în mai multe moduri. Din denumire îţi poţi da seama că poate găti ingredientele prin diverse metode: prăjire, gătire sub presiune, rumenire, coacere sau fierbere. Având atâtea setări, există o diversitate de reţete care pot fi preparate cu ajutorul lui. Printre acestea se numără: risotto cu pui şi dovleac, supa Minestrone sau chiar pâine de casă.

Specialiştii susţin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. În cât timp prepari dimineaţa micul dejun? Acest aparat vine în ajutorul tău, fiind un dispozitiv 3 în 1. Acesta are 3 compartimente principale: un prăjitor de pâine, o funcţie de grill şi o cafetieră. Cu ajutorul lui, poţi prepara diverse alimente în acelaşi timp pentru întreaga familie. Uite câteva sugestii de gustări pe care le poţi găti cu ajutorul acestuia: ochiuri, foietaj cu caise sau pâine prăjită cu brânză, bacon, ardei şi salată verde.

Găteşte pentru cei dragi în cel mai scurt timp, cu puţin efort şi mult suflet. Fii la curent cu schimbările apărute în domeniul culinar. În fiecare zi apar funcţii noi care să-ţi fie de ajutor!