Salata cu ton şi ouă fierte, preparatul ideal pentru orice moment al zilei
Salata cu ton şi ouă fierte este ideală pentru orice moment al zilei. Se prepară uşor şi rapid şi este o sursă excelentă de vitamine şi minerale, fiind recomandată oricui.
Ingrediente necesare pentru salată:
- o conservă de ton
- două ouă fierte
- o salată verde
- doi ardei graşi
- 100 g boabe de porumb
- un castravete proaspăt
- o ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde
- 100 g măsline negre
- 100 g brânză de capră
Ingrediente necesare pentru dressing:
- 100 ml oţet balsamic
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb
- sare, piper, busuioc - după gust
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Desfă conserva de ton şi lasă peştele la scurs într-o strecurătoare.
Între timp, spală salata verde, şi rupe-o în bucăţi de dimensiuni medii.
Curăţă ceapa, castravetele şi ardeii, după care spală-le şi taie-le sub formă de rondele.
Pune la fiert ouăle, iar între timp prepară dressingul. Amestecă oţetul cu uleiul şi vinul până obţii o pastă omogenă, iar apoi condimentează cu sare, piper şi zahăr. Adaugă şi busuioc, oregano ori alte condimente preferate.
După ce ouăle au fiert, taie-l eîn sferturi.
Într-un bol mare, aşază frunzele de salată verde, adaugă ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Stropeşte totul cu sosul obţinut, iar apoi adaugă tonul, ouăle, măslinele şi brânza.
Poftă bună!