Salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie

Salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie png

Ingrediente pentru salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie

1 conopidă medie 1 legătură de ceapă verde 2-3 căţei usturoi 2 linguri smântână sare piper zeama de la 1 lămâie maioneză de casă: 2 gălbenuşuri proaspete 2 linguriţe muştar 200 ml ulei sare piper zeamă de lămâie

Mod de preparare salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie

Pentru început, desfă conopidă în bucheţele mici şi spal-o. Pune-o la fiert într-o oală mare apă în care ai pus o linguriţă de sare. Las-o la fiert pentru maxim 10 minute. Scoate conopida şi las-o la răcit şi la scurs.

Fă maioneza de casă: amestecă într-un bol 2 gălbenuşuri proaspete, şi un praf de sare. Freacă amestecul cu o lingură de lemn. Adaugă muştar şi apoi pune în fir subţire uleiul până obţii o cremă fină de culoare galbuie. Pune zeama de lămâie şi condimenteaz-o cu piper în funcţie de gust.

Ia bucheţelele de conopidă şi pasează-le sau amestecă-le cu un mixer. Adaugă usturoiul pisat fin şi lingura de smântână, sare, piper.

Amestecă până obţii o cremă fină apoi adaugă maioneza şi încorporeaz-o cu lingura de lemn, cu grijă. Adaugă ceapa verde tocată fin şi serveşte-o.