Un preparat perfect pentru un aperitiv la o masă festivă. Conopida este o sursă importantă de vitamina C, acoperind necesarul zilnic, dar şi o sursă de alte substanţe benefice pentru organism: Complexul B, carotenul şi vitamina K. În acelaşi timp, conopida are în compoziţie cele mai importante minerale pentru revigorarea organismului: potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, zinc şi cupru.

Deoarece valoarea calorică a conopidei este destul de scăzută (34 kcal /la 100 g), leguma poate fi savurată de persoanele care urmează o cură de slăbire. Cercetările recente, efectuate în numeroase laboratoare din ţările europene şi din SUA, aliniază conopida, alături de broccoli, în lupta împotriva cancerului, datorită unor enzime conţinute în compoziţie, enzime cu efecte anticancerigene.

Îţi prezentăm o reţetă de salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie

Ingrediente pentru salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie

1 conopidă medie
1 legătură de ceapă verde
2-3 căţei usturoi
2 linguri smântână
sare
piper
zeama de la 1 lămâie
maioneză de casă:
2 gălbenuşuri proaspete
2 linguriţe muştar
200 ml ulei
sare
piper
zeamă de lămâie

 


Mod de preparare salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie


Pentru început, desfă conopidă în bucheţele mici şi spal-o. Pune-o la fiert într-o oală mare apă în care ai pus o linguriţă de sare. Las-o la fiert pentru maxim 10 minute. Scoate conopida şi las-o la răcit şi la scurs.


Fă maioneza de casă: amestecă într-un bol 2 gălbenuşuri proaspete, şi un praf de sare. Freacă amestecul cu o lingură de lemn. Adaugă muştar şi apoi pune în fir subţire uleiul până obţii o cremă fină de culoare galbuie. Pune zeama de lămâie şi condimenteaz-o cu piper în funcţie de gust.

Ia bucheţelele de conopidă şi pasează-le sau amestecă-le cu un mixer. Adaugă usturoiul pisat fin şi lingura de smântână, sare, piper.

Amestecă până obţii o cremă fină apoi adaugă maioneza şi încorporeaz-o cu lingura de lemn, cu grijă. Adaugă ceapa verde tocată fin şi serveşte-o.

 
Loading...
Evaluează articolul