Consumat ca atare sau în combinaţii cu alte ingrediente, deliciosul iaurt dă o savoare deosebită salatelor sau supelor, precum şi multor altor preparate. 

Dificultate mică/Preparare: 1 h/6 porţii

Ingrediente:

400 g fasole

2 cartofi

1 ceapă

1 ţelină

400 g iaurt

2 căţei usturoi

sare, piper

1 linguriţă boia dulce

cepşoară, după gust

Mod de preparare:

Ţii fasolea în apă peste noapte. A doua zi, o pui la fiert în apă cu sare. După 30 de minute, adaugi ceapa şi ţelina întregi, iar cartofii tăiaţi cubuleţe.

După ce s-au înmuiat legumele, le strecori de zeama în care au fiert şi dai deoparte ceapa şi ţelina. Amesteci fasolea cu cubuleţele de cartofi şi le laşi deoparte.

Combini iaurtul cu usturoiul pisat, apoi torni sosul peste fasole. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti salata presărată cu cepşoară tăiată fin şi cu boia dulce.

FOTO: Profimedia

Loading...