Vă recomandăm o salată de fasole neagră cu orez pe care o puteţi consuma ca tare sau drept garnitură pentru alte feluri de mâncare.

Ingrediente

170 g orez cu bob lung

1 linguriţă pudră de usturoi

400 ml apă

1 ardei gras roşu tocat mărunt

3 linguri de ulei de măsline

1 ceapă roşie tocată mărunt

1 conservă fasole neagră

2 linguri de sos chili dulce

pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Pui orezul, pudra de usturoi şi apa într-o cratiţă şi laşi să fiarbă. Apoi reduce focul şi mai laşi, la foc mic, 20 de minute.

Între timp, încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie mare. Sotezi ceapa şi ardeiul gras 6 minute. La final pui fasolea scursă de zeamă. Asezonezi cu sosul de chilli dulce şi adaugi şi cealaltă lingură de ulei. Verşi orezul peste amestecul de legume şi serveşti cu felii de pătrunjel proaspăt tocat.

Loading...