Nuci prăjite şi brânza de capră proaspătă fac din această salată clasică franţuzească un adevărat răsfăţ!

Ingrediente (6 porţii)

150 g brânză de capră proaspătă
1½ cană linte verde
3½ cană jumătate de supă de legume
1 linguriţă cimbru uscat
1 cană morcov tocat
1 cană ceapă roşie tocată
½ cană ulei de măsline
⅓ cană zeamă de lămâie
1 linguriţă muştar
2 căţei usturoi, pisaţi
1 lingură miere
1 linguriţă sare
1 cană nuci
4 căni rucola

Mod de preparare

Lasă brânza pe masă pentru a ajunge la temperatura camerei înainte de a prepara salata. Fierbi lintea, zeama şi cimbrul într-o oală mare la flacără iute până dă în clocot. Apoi, dai focul mai încet şi laşi să bolborosească, fără capac, 15 minute. Adaugi morcovii şi ceapa, acoperi cu capac, şi mai laşi pe foc 5-10 minute, până când se înmoaie lintea.

Între timp, prepari dressingul pentru salată din uleiul de măsline, zeama de lămâie, muştarul, usturoiul, mierea şi sarea. Rumenşeti nucile într-o tigaie la foc mediu. Le mai întorci din când în când, şi dai la o parte de pe foc până când s-au arămit puţin. Nu le arde.

Când lintea e gata, o scurgi şi o amesteci cu dressingul preparat. Serveşti lintea pe un pat de rucola şi pe deasupra cu bucăţi de brânză de capră.

sursa: http://thewanderlustkitchen.com

Loading...