Salata de pui cu ouă este consistentă şi sănătoasă, fiind ideală pentru un prânz perfect sau pentru o cină uşoară.

De ce ai nevoie ca să faci salată de pui cu ouă:

Pentru salată:

1/2 pâine mai veche, tăiată felii

2 piepţi de pui (500 g), fără piele şi dezosaţi, tăiaţi pe orizontală pentru a obţine 4 fileuri

1 lingură pudră de usturoi

2 linguri pătrunjel verde tocat

sare

200 g bacon, tăiat fâşii

2 ouă

1 căpăţână mică de salată, spălată

1 avocado, tăiat felii

110 g parmezan ras

Pentru dressing:

2/3 cană iaurt grecesc

1 lingură de ulei de măsline

2 căţei de usturoi, zdrobiţi

2 linguri măsline fără sâmburi, tocate fin

zeama de la 1/2 lămâie

3 linguri parmezan ras

sare

piper

Cum prepari salată de pui ouă:

Preîncălzeşti cuptorul la foc mediu - mare. Pui feliile de pâine într-o tavă, stropeşti cu puţin ulei şi le dai la cuptor până devin crocante. Între timp, freci piepţii de pui cu pudra de usturoi şi cu sarea. Într-o tigaie cu ulei încins prăjeşti carnea până se rumeneşte pe ambele părţi, apoi o scoţi şi o pui pe o farfurie. Adaugi fâşiile de bacon în aceeaşi tigaie şi le prăjeşti până devin crocante. Între timp, pui la fiert ouăle, le cureţi şi le tai felii.

Pentru dressingul Caesar, combini iaurtul, uleiul, usturoiul, zeama de lămâie şi parmezanul. Amesteci bine şi potriveşti gustul cu sare şi piper. Asamblezi salata combinând foile de salată rupte în bucăţi cu carnea de pui prăjită şi fâşiile de bacon, feliile de ou, de avocado, parmezanul ras şi feliile de pâine prăjite, rupte în jumătăţi. Torni dressingul şi amesteci bine pentru a se combina aromele.
Loading...
Evaluează articolul