O reţetă cu de toate, săţioasă şi foarte gustoasă, salata de vară cu pui, avocado şi fasole neagră va fi pe gustul tuturor pofticioşilor, fiind ideală pentru prânz sau cină.

Ingrediente

4 fâşii bacon

450 g piept de pui

2-3 linguri sos picant

450 g salată verde

200 g roşii, feliate

170 g fasole neagră la conservă sau fiartă

160 g porumb la conservă

1 avocado mare, feliat

4 ouă fierte, tăiate bucăţele

1-2 felii brânză feta, mărunţită

½ legătură ceapă verde, tocată

sare şi piper

Pentru sos

½ lingură coriandru

1 lingură mărar tocat

80 g iaurt

1 căţel de usturoi pisat

1 lingură zeamă de lămâie

sare şi piper

Mod de preparare

Rumeneşti baconul tăiat bucăţele într-o tigaie, timp de 5-7 minute, până devine crocant. Frigi pieptul de pui pe grătarul încins sau îl prăjeşti în puţin ulei, într-o tigaie, timp de 4-6 minute, pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. Îl tai bucăţele şi îl combini cu sosul picant.

Amesteci baconul şi puiul, într-un bol mare, cu restul ingredientelor. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Separat, combini iaurtul cu coriandru, mărar, usturoi şi zeama de lămâie. Condimentezi, după gust. Serveşti salata cu sosul obţinut.

Sursa http://www.closetcooking.com

Loading...