De regulă, desertul este servit la finalul mesei. Din punct de vedere nutriţional, specialiştii recomandă să fie consumat înainte de a te aşeza la masă. Astfel, apetitul se va diminua.

De regulă, desertul este servit la finalul mesei. Din punct de vedere nutriţional, specialiştii recomandă să fie consumat înainte de a te aşeza la masă. Astfel, apetitul se va diminua.

Citeşte şi: Reţetă tradiţională de papanaşi. Secretul dezvăluit de o gospodină din Bucovina

Ingrediente Sfinţişori munteneşti

  • 650 g făină 
  • 200 ml apă foarte caldă
  •  4 l apă
  • coaja de la 3 portocale
  • coaja de la 1 lămâie mare
  • 400 g zahăr nucă măcinată
  •  esenţă de rom
  •  scorţişoară
  • sare

Mod de preparare Sfinţişori munteneşti

Pui făina într-un vas încăpător, adaugi un vârf de cuţit de sare şi faci o gaură în mijloc, în care torni apa caldă. Frămânţi până când aluatul devine elastic. Dacă mai este nevoie de făină, mai adaugi câte o lingură. Treci aluatul pe un fund de lemn sau pe blatul de masă, îl împarţi în biluţe şi întinzi suluri subţiri. Formezi mucenicii astfel încât să arate ca un 8. Mucenicii astfel formaţi îi laşi la uscat până a doua zi, pe o tavă în care ai pus hârtie de copt.

Citeşte şi: Dă-i un alt gust prăjiturii Tiramisu. Încearcă reţeta cu câteva picături de lichior

Pui apa la fiert într-o oală mare sau într-un tuci. Adaugi zahărul, coaja rasă de portocală şi cea de lămâie. Când apa începe să fiarbă, dai focul la minimum şi adaugi mucenicii. Ei se ridică la suprafaţă odată ce încep să fie fierţi.

Din acest moment, îi mai laşi maximum 5 minute. Esenţa de rom, scorţişoara şi nuca măcinată (în ce cantitate le preferi) le pui la sfârşit, după ce ai stins focul.

Loading...