Peştele poate deveni un fel de mâncare gustos pe care îl poţi găti imediat! În combinaţie cu sosul se spanac şi ciuperci, somonul deja capătă un alt rafinament, plin de arome îmbietoare.

Ingrediente 

  • 2 fileuri somon
  • 100 g ciuperci din conservă 
  • 400 g spanac proaspăt 
  • 15ml smântână de gătit
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 3-4 frunze busuioc, opţional  
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, după gust
  • piper, după gust 

Mod de preparare 

Pentru sos, cureţi, speli foarte bine sub jet de apă rece şi toci mărunt spanacul, ceapa,  usturoiul şi frunzele de busuioc.  

Încingi o lingură cu ulei de măsline într-o tigaie cu capac. Căleşti ceapa şi usturoiul cu un praf de sare. Adaugi ciupercile din conservă, scurse bine de lichid, spanacul şi, dacă doreşti, busuiocul. Amesteci şi laşi la foc potrivit câteva minute. Torni smântâna, omogenizezşi mai laşi pe foc mic până scade sosul. Condimentezi cu sare şi piper după gust. 

Încingi restul de ulei într-o tigaie. Speli bucăţile de somon, le ştergi cu un şervet de bucătărie şi le aezonezi cu sare şi piper. Le prăjeşti, pe fiecare parte până se rumenesc. 

Serveşti somonul cu sos cald şi îl decorezi după imaginaţie

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Piept de pui umplut cu leurdă.

Loading...