Sos de ciuperci cu smântână

sos de ciuperci cu smantana jpeg

Îl poţi servi alături de friptura de pui, şniţele, paste sau chiar cartofi copţi la cuptor. Vezi cum se face sosul de ciuperci cu smântână.

De ce ai nevoie pentru sos

2 linguri ulei

18 ciuperci

2 linguriţe rozmarin

200 ml vin alb

400 g smântână

sare

piper

Cum se prepară sosul

Speli ciupercile, le ştergi şi le feliezi. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ciupercile până când nu mai lasă apă. Adaugi rozmarinul tocat şi vinul, apoi fierbi până când lichidul scade la jumătate. Pui smântâna, laşi până când dă în clocor, dai focul mai mic şi mai ţii pe foc 10-15 minute, până când sosul se îngroaşă. Adaugi sare şi piper după gust.

Sursa http://getinspiredeveryday.com

http://getinspiredeveryday.com