Chiar dacă Italia este patria mamă a delicioaselor spaghete, asta nu înseamnă că fiecare ţară nu a modificat reţeta, în funcţie de gustul lor. Astfel au apărut spaghetele franţuzeşti.

De ce ai nevoie pentru spaghete franţuzeşti

2 linguri ulei

50 g unt

1 ceapă

2 căţei de usturoi

rozmarin uscat

oregano

cimbru

pătrunjel

250 g suc de roşii

100 ml vin roşu

½ pachet spaghete

500 g carne de pui, pe grătar

parmezan, pentru servit

Cum se prepară spaghete franţuzeşti

Prepari spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Căleşti ceapa tocată un unt, iar când devine sticloasă adaugi usturoiul tocat şi mai ţii pe foc aproximativ 30 de secunde. Condimentezi cu ierburi aromate după gust, pui sucul de roşii, puiul tăiat bucăţi şi torni vinul. Laşi să fiarbă 10 minute, adaugi pastele şi amesteci. Serveşti pastele fierbinţi, cu parmezan.

Loading...