Vrei o reţetă uşoară de sezon? Vedeta toamnei, dovleacul, se află la baza acestei supe, iar conopida îi dă şi mai multă savoare preparatului. Nu ai cum să îi rezişti! Încearcă şi tu reţeta cea mai simplă de supă-cremă de dovleac şi conopidă!

Supă-cremă de dovleac şi conopidă. Reţeta cea mai simplă - Ingrediente

½ lingură ulei de măsline
1 ceapă albă, tăiată cubuleţe
1 lingură usturoi tocat
1 căpăţână de conopidă, tăiată cubuleţe
1 litru supă de legume (poţi folosi şi supă de pui)
400 g piure de dovleac, neîndulcit
25 g parmezan
sare
piper

Pentru servire

ceapă verde, tăiată rondele, opţional
crutoane, opţional
parmezan ras, opţional

Supă-cremă de dovleac şi conopidă. Reţeta cea mai simplă - Mod de preparare

Încingi uleiul într-o oală, la foc mediu. Adaugi ceapa şi sotezi până când devine sticloasă, aproximativ 5-10 minute. Adaugi usturoiul şi sotezi încă 1 minut, amestecând. Adaugi conopida, supa de legume şi piureul de dovleac. Laşi să dea în clocot şi apoi acoperi oala. Fierbi la foc mic aproximativ 15-20 de minute sau până când conopida s-a înmuiat. Adaugi parmezanul ras şi guşti supa. Dacă este cazul, adaugi sare şi piper, după gust.

Iei oala de pe foc şi, cu ajutorul unui blender vertical, pasezi supa până când obţii o cremă consistentă. Dacă nu ai un blender vertical, torni supa într-un vas al robotului de bucătărie şi o omogenizezi. Se serveşte caldă, iar dacă vrei, toci ceapă verde, pui câteva crutoane şi razi puţin parmezan.

Timp de pregătire a ingredientelor: 5 minute
Timp de preparare/fierbere: 40 de minute
Timp total: 45 de minute

Sursa + foto: theseasonedmom.com

Tocăniţă de viţel cu castane, dovleac şi ciuperci

Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă

Budincă de dovleac, cu seminţe de chia (fără gluten şi fără zahăr)

Top 5 deserturi cu dovleac

Loading...