Un preparat ideal în post. Secretul acestei supe creme de ştevie este combinaţia dintre proprietăţile sănătoase ale şteviei şi consistenţa legumelor pline de vitamine şi minerale.

Ingrediente

  • 5 legături de ştevie
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 1 morcov
  • 1 albitură
  • 2 cartofi potriviţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • suc de la ½ lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel sau busuioc pentru ornat (optional)

Mod de preparare

Cureţi şi speli ştevia frunză cu frunză, apoi o pui la fiert în apă cu sare  10-15 minute.  O scoţi şi o laşi să se scurgă într-o sită.  Cureţi ceapa  şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti în ulei până devin sticloase. Cureţi  cartofii, morcovul şi albitura, le pui la fiert  şi adaugi ceapa şi usturoiul. Apa trebuie să depăşească puţin legumele. După  ce fierb 15 minute  adaugi ştevia, mai laşi 5 minute şi opreşti.

Când supa e gata, pui într-un blender legumele, o cană din zeama în care au fiert, sucul de lămâie şi le mixezi.

Serveşti supa decorată cu frunze de pătrunjel.

Loading...