Această supă de fasole cu paste de casă poate fi preparată şi pentru perioada postului dacă foloseşti paste fără ou. Dar pentru paste de casă, preparate cu ou, ai reţeta cea mai bună aici.

Supă de fasole cu paste de casă - Ingrediente

2 l supă de legume
1 praz
400 g fasole fiartă
1 ceapă
3-4 căţei usturoi
2 morcovi
1 ţelină
2 cartofi
100 g fasole verde con­gelată
sare
piper
1 mână paste fierte
2 linguri ulei

Pentru sosul de pătrunjel
1 legătură pătrunjel
2 căţei usturoi
2-3 linguri ulei
sare
piper
zeama de la 1 lămâie

Supă de fasole cu paste de casă - Mod de preparare

Mărunţeşti ceapa şi usturoiul, tai cubuleţe morcovii, cartofii, ţelina şi prazul, după ce acestuia îi îndepărtezi primele 3 foi. Încingi uleiul într-o oală şi căleşti ceapa, prazul şi usturoiul, laşi câteva minute, presari sare şi piper şi adaugi restul legumelor, mai puţin fasolea albă şi pe cea verde. Torni supa şi laşi la fiert până când se înmoaie ingredientele, apoi adaugi fasolea verde congelată, iar după 10 minute pe cea albă. Ţii la fiert să se combine aromele şi opreşti focul.

Pentru sosul de pătrunjel, speli pătrunjelul, îl usuci bine şi îl pui într-un bol. Adaugi usturoiul mărunţit, sare şi piper după gust, uleiul, zeama de lămâie şi mixezi până când obţii o pastă. Serveşti supa cu sosul de pătrunjel şi cu pastele anterior fierte.

Supă-cremă de păstârnac şi fasole. Reţeta lui Jamie Oliver

Ciorbă de pui cu fasole

Cea mai bună mâncare de fasole cu carne de vită

Tocăniţă din pulpe de pui cu fasole

 

 

 

 

Loading...