O supă pe care o faci extrem de rapid, iar a doua zi o poţi mânca de la frigider. Este săţioasă, pentru că are găluşte, şi răcoritoare datorită roşiilor şi legumelor din ea.

Ingrediente
2 kg roşii
2 cepe
2 morcovi
1 lingură ulei
1 ţelină
1 ardei gras
1 linguriţă zahăr
1 legătură pătrunjel
sare
Pentru găluşte
2 ouă
4-6 linguri griş
1 lingură ulei

Speli roşiile, cureţi cepele şi le tai bucăţi mari. Le pui într-un vas, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă, la foc mic, o oră. După ce s-au răcit, le treci prin sită. Laşi sucul deoparte.  Separat, cureţi morcovii şi ţelina, le speli, le tai şi le pui la fiert cu 2 litri de apă încălzită.

Mărunţeşti ardeiul şi îi dai drumul în zeamă. Fierbi acoperit 20 de minute, apoi adaugi în supă sucul de roşii. Sărezi, după gust. Baţi ouăle cu furculiţa, adaugi grişul în ploaie până când compoziţia se ţine de furculiţă. Torni o lingură cu ulei şi omogenizezi repede.

Iei cu lingura din amestecul de griş şi pui în supă. Acoperi oala şi mai ţii supa să fiarbă, la foc mic, 20 de minute. Potriveşti de sare, adaugi zahărul, uleiul şi mai laşi să dea
câteva clocote. Opreşti focul şi presari pătrunjel tăiat fin.

Loading...