Aluatul de tartă poate fi umplut cu diverse compoziţii, cum este şi acest dovleac aromat cu vanilie. Pentru cea mai simplă reţetă de tartă cu dovleac poţi folosi dovleac plăcintar pe care l-ai păstrat într-un loc uscat şi rece. Dovleacul este bogat în antioxidanţi, slab caloric. Conţine multe fibre, care ajută la tranzitul intestinal.

Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă - Ingrediente

Pentru blat

300 g făină

100 g unt

50 ml lapte

1 gălbenuş

1 praf de sare

50 g zahăr

Pentru umplutură

700 g dovleac

200 g zahăr

1 plic budincă de vanilie

2 linguri pesmet

1 lingură făină

zahăr pudră, pentru decor

Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă - Mod de preparare

Frămânţi făina cu untul până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi laptele, gălbenuşul, zahărul şi sarea şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.

Cureţi dovleacul şi-l dai prin răzătoarea mare. Îl amesteci cu zahărul şi-l aşezi pe foc, amestecând constant până când se înmoaie şi capătă consistenţa unui piure. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit. Încorporezi praful de budincă, făina şi pesmetul. Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, o nivelezi şi dai tarta la cuptor până când se rumeneşte pe margini. După ce s-a răcorit o pudrezi cu zahăr.

Cele mai bune brioşe cu cremă de brânză şi piure de dovleac

Cele mai simple clătite cu dovleac

Tartă cu dovleac şi ghimbir

Chec de dovleac cu cremă de brânză

Loading...