Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă

Aluatul de tartă poate fi umplut cu diverse compoziţii, cum este şi acest dovleac aromat cu vanilie. Pentru cea mai simplă reţetă de tartă cu dovleac poţi folosi dovleac plăcintar pe care l-ai păstrat într-un loc uscat şi rece. Dovleacul este bogat în antioxidanţi, slab caloric. Conţine multe fibre, care ajută la tranzitul intestinal.
Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă - Ingrediente
Pentru blat
300 g făină
100 g unt
50 ml lapte
1 gălbenuş
1 praf de sare
50 g zahăr
Pentru umplutură
700 g dovleac
200 g zahăr
1 plic budincă de vanilie
2 linguri pesmet
1 lingură făină
zahăr pudră, pentru decor
Tartă cu dovleac. Reţeta cea mai simplă - Mod de preparare
Frămânţi făina cu untul până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi laptele, gălbenuşul, zahărul şi sarea şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.
Cureţi dovleacul şi-l dai prin răzătoarea mare. Îl amesteci cu zahărul şi-l aşezi pe foc, amestecând constant până când se înmoaie şi capătă consistenţa unui piure. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit. Încorporezi praful de budincă, făina şi pesmetul. Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, o nivelezi şi dai tarta la cuptor până când se rumeneşte pe margini. După ce s-a răcorit o pudrezi cu zahăr.
Cele mai bune brioşe cu cremă de brânză şi piure de dovleac
Cele mai bune brioşe cu cremă de brânză şi piure de dovleac
Cele mai simple clătite cu dovleac
Cele mai simple clătite cu dovleac