Îţi recomandăm această tartă cu morcovi pentru zilele în care ai nevoie de un preparat uşor, din legume.

1 tavă

Dificultate medie

1 oră

Ingrediente

Pentru tartă:

250 g făină

2 gălbenuşuri

1-2 linguri apă rece

1 ou

100 g unt

1 praf de sare

Pentru umplutură:

250 g caşcaval ras

100 g brânză de vaci

2 ouă bătute

2 linguri smântână

sare

piper

ceapă verde tăiată rondele, pentru decor

pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Freci untul cu gălbenuşurile, adaugi oul întreg, sarea, apa şi făina. Frămânţi aluatul şi îl dai la rece 30 de minute. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, cu pereţi detaşabili, îl înţepi şi îl coci în cuptorul preîncălzit, 10 minute. Scoţi tarta şi o laşi la răcorit.

Amesteci 200 g de caşcaval ras cu brânza de vaci, ouăle şi smântâna. Păstrezi restul de caşcaval pentru gratinat. Potriveşti gustul cu sare şi piper.

Umpli tarta în felul următor: aşezi un strat de felii de morcovi, unul de brânză cu ouă şi ultimul strat de morcovi. Presari caşcavalul rămas. Dai tava la cuptor până se rumeneşte. O serveşti decorată cu rondele de ceapă verde şi frunze de pătrunjel.

Loading...