O tartă simplă, cu şuncă, brânză şi bacon, este perfectă pentru masa de prânz sau cină.

Ingrediente

1 aluat foitaj
80 g mazăre
1 morcov, tăiat cubuleţe
½ dovlecel, tăiat fâşii
150 g şuncă, cubuleţe
4 ouă
250 ml lapte
80 g smântână
150 g brânză rasă
parmezan ras, după gust
rucola, după gust
sare
piper

Mod de preparare – Tartă cu şuncă, brânză şi legume

Întinzi aluatul într-o tavă de tartă, îndoind marginile în interior. Dai la frigider 1 oră. Acoperi cu hârtie de copt, umpli tava cu boabe de fasole, pentru a preveni aluatul să se umfle, şi dai la cuptorul încins la 180 °C, pentru 15 minute.

Baţi ouăle cu laptele, smântâna, sare şi piper, după gust. Adaugi morcovul, dovlecelul şi brânza. Dai la o parte hârtia de copt şi boabele de fasole. Umpli tarta cu şunca şi compoziţia din ou, brânză şi legume. Dai la cuptorul încins 30-40 de minute. Serveşti cu parmezan şi frunze de rucola.

Sursa http://www.eatwell101.com

Loading...