Toamna cu vinetele ei te întâmpină de pe fiecare tarabă. Profită de această bogăţie pentru o mâncare delicioasă.

Ingrediente

Pentru aluat
200 g făină
½ linguriţă sare
25 g unt
½ pahar de apă foarte rece

Pentru umplutură
2 vinete
300 g şuncă
300 g telemea de oi
100 g telemea de vacă
2 linguri busuioc verde tocat
4 ouă
2 linguri ulei
100 g parmezan sau caşcaval ras
sare
piper

Preparare

Amesteci făina cu sarea şi untul tăiat bucăţele, apoi adaugi apa rece şi frămânţi până se formează un aluat omogen. Îl laşi la rece circa 30 de minute.Între timp, tai vinetele felii, pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să stea, într-un castron, circa 20-30 de minute, până îşi lasă zeama amară. Le clăteşti cu apă rece, le storci uşor şi le prăjeşti puţin, doar până se înmoaie, într-o tigaie unsă cu ulei, apoi le scoţi deoparte.Întinzi foaia de aluat, tapetezi cu ea forma de tartă, cu pereţi cu tot, o înţepi în mai multe locuri şi apoi aşezi la mijlocul tartei şunca tăiată cubuleţe, amestecată cu telemeaua de oi şi busuiocul tocat mărunt. Deasupra aşezi feliile de vinete şi torni peste ele ouăle bătute cu parmezanul sau cu caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Aşezi din loc în loc telemea de vacă. Introduci forma în cuptorul bine încălzit pentru circa 35-40 de minute. O serveşti caldă sau rece.

Loading...