Varză călită cu legume, reţetă de post
O oală mai mare de varză călită cu legume este soluţia perfectă în zilele în care nu ai mult timp la dispoziţie să găteşti. Poţi pune alături şi un cârnat prăjit în zilele în care nu ţii post.
De ce ai nevoie pentru varză călită cu legume
2 verze medii
2 cepe
20-25 roşii cherry sau câteva mai mari
2 ardei
2 morcovi
2 căţei de suturoi
4 linguri ulei
250 ml suc de roşii
cimbru
foi de dafin
sare
piper
Cum se prepară varza călită cu legume
Toci verzele şi le freci cu sare, apoi le laşi 10-15 minute. Încingi uleiul şi căleşti legumele tocate, înafară de usturoi şi roşii, până când se înmoaie. Adaugi usturoiul tocat, mai laşi un minut, apoi adaugi varza şi amesteci. După ce s-a înmuiat şi a mai scăzut din zeama lăsată, adaugi sucul de roşii şi condimente, după gust. Laşi să fiarbă până scade, apoi pui roşiile tocate şi mai ţii pe foc 10-15 minute.