Este vremea în care roadele culese din pomii fructiferi se odihnesc pe tarabe sau în cămări aşteptând să poposească în delicioase prăjituri care mai de care mai apetisante.

Ingrediente

100 g zahăr
100 g unt
4 pere
zeama de la 1 lămâie
1 foaie foitaj

Mod de preparare

Descojeşti perele, le îndepărtezi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le tai felii nu foarte subţiri.

Într-o tavă rotundă topeşti zahărul, untul şi după ce s-a caramelizat adaugi perele, punând feliile una lângă alta. Torni deasupra zeama de lămâie. Tai aluatul de foitaj după forma tăvii şi îl pui peste pere, împingând marginile pe lângă pereţii tăvii.

Dai la cuptor până când se rumeneşte aluatul. Laşi să se răcorească şi răstorni pe un platou.

sursa foto: StockFood

Loading...
Evaluează articolul