3 reţete de post de la Jamie Oliver- Humus, tabbouleh cu linte şi tort de mere cu caramel şi nuci de post

Humus uşor şi simplu  

Năut- ingredientul vedetă în humus- este incredibil de sănătos. Bogat în proteine şi fire şi mai mult de 10 micronutrienţi, inclusiv minerale, îţi menţine pielea şi părul sănătoase. Serveşte acest humus cu bucăţele de biscuiţi săraţi sau chiar pâinică în tigaie.  

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru humus:  

1 conservă de 400 de g de năut 

1 căţel de usturoi 

1 lingură tahini 

1 lămâie 

Ulei de măsline 

Sare  

Piper  

Cum se prepară humusul:  

 Scurge năutul şi pune-l într-un robot de bucătărie. Pune usturoiul, tahini şi stoarce zeama de la o lămâie. Pune o lingură de ulei. 

Adaugă sare şi piper şi pune capacul robotului de bucătărie, pulsând butonul. Foloseşte o spatulă pentru a curăţa marginile vasului şi amestecă până este fin. Gustă-l şi ajustează-l după preferinţele tale. Serveşte-l cu biscuiţi săraţi sau lipie.  

Salată tabouleh cu linte  

O salată divină pe care îţi vei dori să o prepari şi în afara postului. Lintea este extrem de sănătoasă şi este un ingredient foarte gustos.  

Ingrediente pentru salata tabbouleh cu linte  

200 g de linte 

1 legătură de ceapă verde 

200 g roşii cherry coapte 

1 legătură pătrunje 

 

Mod de preparare pentru salata tabbouleh cu linte:  

Spală lintea şi găteşte-o în apa cu sare până se înmoaie. 

Scurge şi las o deoparte să se răcească. Toacă mărunt ceapa verde, roşşile şi pătrunjelul. Amestecă-le cu lintea şi 4 linguri de ulei de măsline. Adaugă suc de lămâie, sare, piper şi serveşte.  

Tartă de mere şi caramel de post  

O reţetă pe care trebuie să ţi-o notezi neapărat. Este o prăjitură delicioasă, de post, cu mere, perfectă pentru gustarea de la amiază.  

Ingrediente pentru tarta de mere şi caramel de post  

25 g margarină 

3 mere 

195 g zahăr brun180 g făină 

1 lingură bicarbonat de sodiu 

1 linguriţă de scorţişoară 

80 ml de ulei 

1 linguriţă de oţet 

85 de nuci 

Cum se prepara tarta cu caramel şi mere de post 

Încinge cutporul la 180 de grade şi unge o tavă dreptunghiulară cu margarină şi făină. Curăţă merele de coajă şi de cotor şi taie-le în feliuţe subţiri. Topeşte zahărul şi margarina într-o tigaie apoi pune-le în tava de copt.

Pune peste acestea feliuţele de măr. Într-un bol, combină făina, 110 g de zahăr, bicarbonatul, scorţişoara. Într-un alt bol, combină uleiul, 180 ml de apă, oţetul, coaja de lămâie.

Amestecă în cele două boluri apoi combină ingredientele ude cu cele uscate. Adaugă nucile tocate şi toarnă totul deasupra merelor din tavă. Coace 30 de minute şi lasă tarta să se răcească 10 minute înainte de o întoarce. ÎN