Ai glicemia mare? Suplimentul Favio şi 5 alimente te ajută să reglezi nivelul ei din sânge (P)

favio jpeg

Nivelul ridicat al glicemiei reprezintă o problemă de sănătate frecventă în rândul românilor. Având ca principale cauze obezitatea, intoleranţa la glucoză sau hipertensiunea arterială, glicemia mare poate duce la boli mult mai grave dacă nu este ţinută sub control. De aceea, specialiştii recomandă persoanelor care se confruntă cu această afecţiune să adopte un stil de viaţă sănătos, să îşi monitorizeze cu atenţie dieta şi, în plus, să apeleze la beneficiile suplimentelor alimentare special realizate pentru a reduce nivelul glicemiei, cel mai potrivit produs fiind cel de la Favio.

În acest sens, Favio este o variantă foarte bună, întrucât conţine 14 vitamine şi minerale şi este fortificat cu M0N6X, ceea ce îl face un supliment alimentar unic, special formulat pentru menţinerea valorilor normale ale glicemiei şi combaterea celor mai frecvente probleme asociate cu diabetul. În plus, Favio conţine şi vitamina C, aceasta contribuind la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

supliment alimentar unic

Dacă vorbim despre glicemie, este important de clarificat de la bun început ce înseamnă. Pe scurt, reprezintă cantitatea de glucoză din sânge şi este cunoscută drept principala sursă de energie pentru organismul uman. Din sânge, ea ajunge la nivel celular, un rol foarte important în întregul proces avându-l pancreasul. Acesta produce un hormon numit insulină care ajută la utilizarea glucozei de către ţesuturi, după ce aceasta părăseşte sângele. Astfel, după masă, glicemia este mare, iar pancreasul creşte cantitatea de insulină pe care o secretă, pentru a readuce glicemia în limite normale. Dacă organismul nu mai primeşte suficientă insulină sau nu o mai poate folosi în mod corect, atunci se instalează diabetul.

În cazul în care te confrunţi şi tu cu această problemă, este important să ştii că există alimente care sunt indicate pentru a ţine sub control nivelul glicemiei.

5 alimente care reglează glicemia:

Fructele de pădure - Pentru că au o cantitate foarte scăzută de fructoză şi conţin antioxidanţi, ele nu permit glucozei să se acumuleze într-o cantitate mare în sânge. Pe lângă această caracteristică, fructele de pădure luptă împotriva apariţiei cancerului şi a bolii Alzheimer.

Avocado - păstrându-şi proprietăţile indiferent de varianta în care e pregătit, acesta este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente existente, potrivit www.huffingtonpost.com. Este bogat în grăsimi mononesaturate, care împiedică eliberarea zaharurilor în sânge. În plus, conţine acid oleic, o substanţă care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Lămâile - sunt un ajutor de nădejde pentru cei care au glicemia mare, întrucât conţin o cantitate impresionantă de antioxidanţi şi vitamina C, având proprietăţi asemănătoare cu insulina şi fiind recomandate în special în cazul persoanelor care suferă de diabetul de tip 2. De asemenea, lămâile redau strălucire pielii, au un efect de calmare şi vindecă răceala şi gripa.

diabetul de tip 2

Scorţişoara - ajută în procesul de ardere a grăsimilor, reduce rezistenţa la insulină, scade nivelul de colesterol rău din organism şi previne astfel apariţia bolilor cronice precum diabetul, afecţiunile cardiovasculare şi obezitatea. Pe lângă aceste beneficii, scorţişoara are efect antiinflamator şi stimulează sistemul imunitar.

Nucile - potrivit cercetătorilor de la prestigioasa universitate Harvard, persoanele care consumă o mână de nuci în fiecare zi scad cu 20 la sută posibilitatea apariţiei diabetului de tip 2, iar motivul este cât se poate de simplu - acestea conţin un procent scăzut de glucide şi, în schimb, au foarte multe fibre, proteine, vitamine A, B1, B2, B3 şi calciu.

În ceea ce priveşte suplimentele alimentare, pe piaţă există o gamă variată de produse, însă doar Favio are avantajul de a fi creat special pentru a lupta împotriva glicemiei ridicate şi a simptomelor diabetului. În plus, ajută la reducerea oboselii şi extenuării, la funcţionarea normală a sistemului nervos şi a metabolismului.

pentru a lupta împotriva glicemiei ridicate

Ca orice afecţiune netratată la timp, nivelul crescut al glicemiei poate avea urmări negative asupra sănătăţii, în acest caz instalându-se diabetul în organism, aşa că este important să fie luate măsuri în cel mai scurt timp.

Sursa: www.fatfreekitchen.com, www.cdt-babes.ro, www.healthline.com