Chec cu cacao

chec cu cacao jpeg

Constanţa Mihălcescu ne-a trimis reţeta preferată de copiii săi, chec cu cacao. Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro.

Ingrediente pentru 2 tăvi de chec

6 ouă 2 pahare de lapte 2 pahare ulei 3 pahare zahăr 6 pahare făină 2 plicuri zahăr vanilat 2 plicuri praf de copt 2 linguri de cacao< nucă coajă de lămâie (opţional)

image

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu un praf de sare, zahăr, ulei, lapte şi făină. Faina se adaugă treptat, în ultimul pahar de făină se pune praful de copt ( nestins). Se adaugă zahărul vanilat, nuca (pisată), coaja de lămâie. Se tapetează cele două tăvi cu ulei şi făină.

Se pun 3 părţi din aluat, distribuite în cele 2 tăvi. În sfertul de compoziţie rămas se adaugă cacao. Se distribuie şi acesta în cele 2 tăvi. Se dau la cuptor pentru 50 min -1 h, în funcţie de cuptor. Când sunt gata, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr pudră.

Ies absolut delicoase şi cresc frumos. Sper să vă placă reţeta.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.