Chec pufos cu mere şi scorţişoară

Niciun desert nu îţi aduce în casă un miros mai delicios decât cel pe care îl au merele şi scorţişoara atunci când sunt în cuptor. Şi pentru că ştim că timpul tău e preţios, am ales să îţi prezentăm un desert rapid, cu puţine ingrediente.
- Porții: 6
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50 min
- Categorie: deserturi, chec
Ingrediente
150 g zahăr alb
50 g zahăr brun
200 g smântână
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
400 g făină
2 linguri praf de copt
50 g unt
1 linguriţă scorţişoară
2 mere
Mod de preparare
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini zahărul alb cu smântâna, ouăle bătute şi esenţa de vanilie. Separat, amesteci făina cu praful de copt. Încorporezi făina în smântână.
Cureţi merele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi le tai cubuleţe. Le amesteci cu untul topit, zahărul brun şi scorţişoara. Pui compoziţia în tavă, iar aşezi pui merele. Amesteci uşor direct în tavă, apoi dai checul la cuptor 40-45 de minute, până când trece testul scobitorii. Îl laşi să se răcească cel puţin 15 minute înainte să-l tai.