Chiftele din pâine umplute cu caşcaval şi şuncă

chiftele jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Tina. Îi mulţumim frumos şi o anunţăm că ne face plăcere să îi punem reţeta pe siteul nostru! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Chiftelele din pâine umplute cu caşcaval şi şunca, pe lângă că sunt un mod de a nu arunca pâinea sunt şi foarte gustoase...acum gata cu vorba, haide să vă sciu reţeta căpoate sunteţi interesaţi de ea! :)

Ingrediente:

400g pâine veche de câteva zile 2 morcovi 2 căţei de usturoi 1/2 ardei roşu 2 linguri parmezan 1 ou 1 lingură făină sare piper boia dulce şunculiţă tăiată bucăţele caşcaval tăiat bucăţele lapte frunze de pătrunjel ulei de măsline

image

Mod de preparare:

Într-un bol se pune pâinea tăiată felii şi lapte cât să o acopere, iar după câteva minute, când pâinea deja s-a înmuiat, se scoate din lapte, se ştrange bine în mâinî ca să elimine laptele rămas şi se sfărâmiţează.

Apoi, se pune pţinea sfărâmiţată în alt bol, iar peste ea se pune oul, lingura de făină, lingurile de parmezan, sare, piper, boia, căţeii de usturoi, morcovii şi jumătatea de ardei graşi, frunzele de pătrunjel tocate şi se amestecă toate ingredientele foarte bine.

Apoi se formează chiftele din compoziţie, iar în mijlocul fiecărei chiftele se pun bucăţele de caşcaval şi şunca.

Chiftelele formate se pun într-o tava în care înainte s-a pus hârtie de copt şi puţin ulei de măsline, iar tava se dă la cuptor, până cţnd acestea s-au prăjit (durează cca 25 minute la 180 grade).

image

Prăjite se scot pe un şervet de bucătărie şi se lasă la răcit.

Poftă bună!