Chifteluţe vegetale cu brânză feta şi sos de rodie

O reţetă cu legume şi brânză de la cititoarea nooastră;Nemeth Carmen. Ne asigură că sunt delicioase şi ne provoacă să le pregătim şi noi.
- Porții: 4
- Timp total: 1H
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
2 vinete mici sau un pachet de vinete congelate
1 dovlecel
400 g legume congelate mix amestec
100 g brânză feta
100 g caş
2 ouă
1 ceapă mică
Sare
piper măcinat
pătrunjel
2 linguri făină
5 linguri pesmet
ulei pentru prajit
Pentru sos :
1 rodie
2 linguri făină
sare
2 linguri zahăr,
Mod de preparare
Coci vinetele, le scurg şi le toci.Dovlecelul curăţat şi scobit îl dai pe răzătoare, îl sărezi şi îl laşi până se scurge zeama.Legumele congelate le fierbi 10 minute le-am toci mărunt.
Vinetele cu dovlecelul stors bine de apă şi legumele fierte se amestecă. Se pune brânza şi caşul date pe răzătoare, ouăle, vinetele, verdeaţ, ceapa, sare şi piper, făină şi pesmet.
Amestecă bine ingredientele cu mâinile înmuiate în apă şi formaeazîă chifteluţele pe care le pui la prăjit în ulei încins , la foc potrivit,nici mic ca să iasă uleioase, nici mare ca să se ardă şi să rămână nefăcute la mijloc.
Pentru sosul de rodie fierbe seminţele de rodie în 100 ml apă 5 minute. Strecoară zeama,
Siropul îl pui înapoi pe foc şi îl îngroşi cu cele două linguri de făină amestecată cu puţină apă. Lasă-l să dea câteva clocote, am pus sare şi zahăr după gust.