Ciuperci saganaki cu brânză de capră, reţeta grecească
Celebrul fel de mâncare grecesc, pui saganaki, poate fi preparat şi în varianta fără carne, mai exact cu ciuperci. Garantăm că gustul este la fel de bun.
De ce ai nevoie pentru ciuperci saganaki cu brânză de capră
200 g ciuperci
1 ceapă
2 căţei de usturoi
pătrunjel
1 ardei gras
2 roşii
450 g brânză de capră
oregano
½ lingură zahăr
2-3 linguri ulei
1 lingură muştar
sare
piper
Cum se prepară ciuperci saganaki cu brânză de capră
Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ciupercile întregi 4-5 minute. Adaugi ceapa tocată, usturoiul, pătrunjelul, ardeiul tocat şi mai sotezi 3-4 minute. Pui roşiile descojite tocate, zahărul, muştarul, oregano şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Amesteci şi mai laşi pe foc 5 minute.
Dai drumul la cuptor. Aşezi deasupra ciupercilor felii de brânză de capră şi dai cratiţa la cuptor 8-9 minute sau până când se topeşte brânza.