Ciuperci saganaki cu brânză de capră, reţeta grecească

ciuperci saganaki jpeg

Celebrul fel de mâncare grecesc, pui saganaki, poate fi preparat şi în varianta fără carne, mai exact cu ciuperci. Garantăm că gustul este la fel de bun.

De ce ai nevoie pentru ciuperci saganaki cu brânză de capră

200 g ciuperci

1 ceapă

2 căţei de usturoi

pătrunjel

1 ardei gras

2 roşii

450 g brânză de capră

oregano

½ lingură zahăr

2-3 linguri ulei

1 lingură muştar

sare

piper

Cum se prepară ciuperci saganaki cu brânză de capră

Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ciupercile întregi 4-5 minute. Adaugi ceapa tocată, usturoiul, pătrunjelul, ardeiul tocat şi mai sotezi 3-4 minute. Pui roşiile descojite tocate, zahărul, muştarul, oregano şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Amesteci şi mai laşi pe foc 5 minute.

Dai drumul la cuptor. Aşezi deasupra ciupercilor felii de brânză de capră şi dai cratiţa la cuptor 8-9 minute sau până când se topeşte brânza.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro