Cotlete de porc în sos de lămâie şi usturoi
Încearcă o friptură apetisantă de porc în sos de lămâie şi usturoi, care nu va rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente
4 cotlete de porc 2 căţei de usturoi, pisaţi 120 g smântână 60 g făină 60 ml zeamă de lămâie 60 ml vin alb 4 linguri unt 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 linguriţă mix de condimente 1 linguriţă cimbru ½ linguriţă usturoi pudră ½ linguriţă ceapă pudră sare piper
Mod de preparare – Cotlete de porc în sos de lămâie şi usturoi
Într-un bol, amesteci făina, mixul de condimente, usturoiul şi ceapa pudră, sare şi piper, după gust. Treci cotletele de porc prin această compoziţie, apoi le rumeneşti în 2 linguri de unt, 6-7 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.
Torni vinul într-o tigaie. Combini cu zeama şi coaja rasă de lămâie, usturoiul, cimbrul, sare şi piper, după gust. Întorci carnea în tigaie, reduci focul şi laşi sosul să clocotească uşor aproximativ 20 de minute. Scoţi pe o farfurie. Topeşti untul rămas şi îl combini cu smântâna. Ţii pe foc până dă în clocot şi compoziţia începe să se îngroaşe. Torni peste cotletele de porc. Serveşti imediat.
Sursa http://12tomatoes.com