Cum se face rulada franţuzească umplută cu brânză
Busuiocul proaspăt este ingredientul secret al acestei delicioase rulade. Sunt sigură că o vei adăuga în caietul tău cu reţete imediat după ce o vei prepara pentru prima dată.
De ce ai nevoie pentru ruladă franţuzească
Pentru blat
90 g parmezan
2 linguri pesmet
50 g unt
40 g făină
250 ml lapte
1 lingură muştar
sare
piper
2 gălbenuşuri
3 albuşuri
½ linguriţă oţet
Pentru umplutură
2 ardei roşii
350 g brânză proaspătă de vaci
2 cepe verzi
busuioc proaspăt
Cum se prepară rulada franţuzească
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Pui în ea 2 linguri de parmezan ras şi 2 linguri pesmet. Separat, topeşti untul în tigaie, adaugi făina, amesteci, laşi 2 minute, apoi torni laptele şi amesteci până când se îngroaşă. Pui muştarul, sare şi piper, după gust, restul de parmezan, amesteci şi dai deoparte. Încorporezi gălbenuşurile după ce compoziţia s-a răcorit. Baţi albuşurile spumă tare cu oţetul, apoi le încorporezi în restul ingredientelor. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor 20-25 de minute.
Pentru umplutură, coci ardeii şi-i cureţi, apoi îi laşi la scurs. Îi toci, apoi îi amesteci cu brânza, ceapa verde tocată şi busuioc, după gust. Pui umplutura peste blat, rulezi, apoi mai ţii rulada la cuptor alte 20 de minute.
Sursa http://peepor.net